АРТ ХИДРАВЛИК  ООД е специализирана фирма в техническо обслужване ,диагностика и ремонт ха хидро трансмисии на почти всички известни производители:

 

CLAAS , TUCANO , LEXION , MASSEY FERGUSON , MEGA , DOMINATOR MEDION , CATERPILAR , KOMATSU , JCB , CASE . NEW HOLLAND , BOBCAT , BOSS , DAF , LINDE , JOHN DEERE , DANFOS , HYDROMATIK и други.

 

Понякога, дори и малки грешки оказват огромно влияние върху работата на хидравличната система. За да се открият причините за неизправностите в хидравликата е необходим голям опит и прецизност. Правилното настройване, използване и поддръжка могат да предотвратят преждевременното износване на хидравличната система.

Хидравлични Системи

Основни проблеми които водят до неизправности на хидравличните системи

Количеството масло

Количеството на маслото в хидравличния резервоар трябва да бъде измерено. Повредата на компоненти може да се избегне именно когато се проверява дали достатъчно течност достига до хидравличните части. Недостигът й е причина за износване поради неизправно триене и липса на смазване.

Смесване на масла от различен вид

Смесването на два различни вида масла в помпата също не е полезен ход за ефективна работа на устройството. Попадането на вода в резервоара може да намали смазочните способности на течността и да повреди лагерите. Вода е възможно  да влезе през износена помпа, двигателя или уплътненията на хидравличните цилиндрите.

Износени или замърсени филтри

Филтрите на хидравличната помпа трябва да се почистват и подменят редовно ,защото замърсяването им е причина за преминаване на мръсен въздух, който смесен с маслото, води до неизправности. Виновникът обикновено е повреда в засмукващата система на помпата, но може да е причинено от течове в други части на хидравликата.

Висока температура

Системата се нагорещява, когато околни компоненти около помпата имат неизправна висока температура. Това води до изпаряване на течността и износване на частите, за които е необходимо смазване. Силното нагряване струва допълнителни усилия на хидравличната помпа и може да предизвика счупване. Причината за нагряването са много малките сечения, голямото количество остри завои на маслопровода, както и твърде голямото подаване и много малкото количество на масло в ресивъра. В най-лошия случай нагряването може да доведе до разрушаване на уплътненията и клапаните

 

Ако маслото не постъпва в цилиндъра, то дори дребните проблеми могат да причинят неприятни последствия

Дефектите се проявяват различно. Опасни са онези неизправности, които не се забелязват, тъй като често причиняват значително прегряване на маслото и така могат да доведат до големи аварии. При други дефекти функциите на машината се забавят или не работят паралелно. Трети вариант е пълен отказ на функциите или на цялата машина.

 

Замърсяване на маслото

Колкото е по-прецизно хидравличното оборудване, толкова то е по-чувствително към замърсявания. 

Ако мръсотията въпреки че филтрите на управляващите устройства са много добри., през линията със съединение засяда в сигналния клапан, е възможно неправилно функциониране на цялата система. Това на свой ред може да стане причина помпата да работи непрекъснато на максимален режим и бързо да се повреди. Манометър на входа на филтъра показва степента на замърсеността му. 

Мръсотията може също да задръсти тесните проходи и дросели на обратните клапани в цилиндрите: цилиндърът не се движи, въпреки че маркучът помпа. 

 

Региони на които извършваме ремонт на хидравлични изделия:

 

Защо да изберете нас за ремонт на вашата хидравлична система?

Ние от АРТ ХИДРАВЛИК  ООД , ще диагностицираме проблема и след професионална преценка ще се погрижим за качествения ремонт на хидравличната система. Извършваме рециклиране на системата, което включва подмяна с нови оригинални резервни части ,  или шлайфане на елементите . Целта ни е да постигнем заводските параметри на хидравличната система, за да служи още дълго на клиента.Извършваме рециклиране на системата, което включва подмяна с нови оригинални резервни части ,  или шлайфане на елементите . Целта ни е да постигнем заводските параметри на хидравличната система, за да служи още дълго на клиента. За контакти натиснете тук!